Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 26, 2005

Macedonië krijgt grootste WLAN-netwerk

De Balkanrepubliek Macedonië krijgt het grootste WLAN-netwerk (Wireless Local Area Network) van de wereld. Dat zal immers het hele oppervlak van het land beslaan, waardoor meer dan 90 procent van de bevolking van thuis uit via de WLAN-technologie op het internet zal kunnen gaan en zal kunnen telefoneren.

Het draadloos netwerk, geleverd door het Amerikaanse Strix Systems, is het eerste dat het hele grondgebied van een land zal beslaan. Er wonen in Macedonië slechts twee miljoen inwoners, maar verwacht wordt dat het aanleggen van het netwerk een heel zware klus zal worden. Dat heeft vooral te maken met het onherbergzame karakter van het landschap.

Strix heeft al een draadloos netwerk ontwikkeld voor de Macedonische hoofdstad Skopje, waar ongeveer één miljoen mensen wonen. Ook alle 460 scholen van het land hebben al een breedband-verbindingen. Het is echter nog lang niet zeker hoeveel inwoners van het aanbod gebruik zullen kunnen maken. Twee jaar geleden bezat amper 40 procent van de bevolking een computer.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home