Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 05, 2005

Finnen blijven meest competitief


Finland blijft het meest competitieve land van de wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van het World Economic Forum (WEF). Het is voor de derde keer op rij dat de Finnen de lijst aanvoeren. De andere Scandinavische landen zijn trouwens eveneens hoog in de rangschikking terug te vinden.

Volgens het 'Global Competitiveness Report 2005/2006' wordt Finland in de top vijf gevolgd door de Verenigde Staten, Zweden, Denemarken en Taiwan. Daarop volgen Singapore, Ijsland, Zwitserland en Noorwegen.

Augusto Lopez-Claros, hoofdeconomist van het WEF, stelde dat deNoordse landen hun succes in grote mate te danken hebben aan hun uitstekend beheer. "Ze hebben geen budgettaire problemen zoals Frankrijk, Duitsland en Italië," merkte hij op. "Bovendien kennen deze landen een hoge graad van transparantie."

België staat op een 31ste plaats. Dat betekent een verlies met zes plaatsen. Groot-Brittannië (13) en Duitsland (15) gingen echter ook achteruit. Zij verliezen twee plaatsen tegenover het vorig jaar. Ook Spanje (29) ging zes plaatsen achteruit.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home