Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 18, 2005

Boodschappen voortaan gezegend?


Wal-Mart, de grootste retailer van de wereld, heeft de religieuze wereld ingeschakeld om zijn blazoen op te poetsen. De supermarkt-keten wordt immers van alle kanten belaagd en hoopt met deze geestelijke steun iedereen van zijn goede intenties te kunnen overtuigen.

"Niet alleen worden religieuze leiders uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het hoofdkwartier van de keten, maar een aantal onder hen werd ook gevraagd om te zetelen in een nationaal bestuurscomité," meldt de Britse krant The Telegraph. "Daarbij wordt ook gewag gemaakt van financiële tegemoetkomingen."

Wal-Mart krijgt grote kritiek omwille van zijn zogenaamde anti-Amerikaanse politiek. Het gaat daarbij om het invoeren van
producten uit China, het tegenwerken van vakbonden, het uitbetalen van minimale lonen en het vernietigen van de locale kleinhandel.

Maar ook Wal-Mart Watch, dat tegen de praktijken van de keten actie voert, is de religieuze toer opgegaan. "In kerken, synagogen en moskeeën wordt verduidelijkt wat Wal-Mart allemaal uitvreet," aldus nog The Telegraph. "Daarbij wordt gesteld dat de groep de schadelijke impact van Wal-Mart op de Amerikaanse gezinnen aan het licht wil brengen."

Daarbij wordt Wal-Mart ervan beschuldigd de gemeenschap, een waarde van Christus, te vernietigen en een cultuur van inhaligheid en een cultuur van armoede, wat tegen de waarden van Christus is, te promoten. Ook wordt bij die gelegenheden een kritische film over Wal-Mart getoond.

"Maar volgens dominee Ira Combs van de Greater Bible Way Temple in Jackson (Michigan) is daar allemaal niets van waar," voert de krant aan. "Hij noemt de acties tegen Wal-Mart oneerlijk en politiek gemotiveerd. Hij beschouwt Wal-Mart als heel Amerikaans." Combs zetelt voortaan in het bestuurscomité van Wal-Mart.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home