Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 15, 2005

Werknemers willen grappige collega

Werknemers geven een voorkeur voor grappige collega's. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse vacaturesite Jobtrack.nl. Rustige, serieuze types blijken veel minder goed in de groep te liggen, ambitieuze collega's al helemaal niet.
De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat meer dan de helft van de Nederlandse werknemer een voorkeur heeft voor een grappige collega. Slechts 10 procent van de respondenten geeft de voorkeur aan een ambitieuze medewerker.

Daarnaast bleken werkzoekenden werkervaring en connecties als belangrijkste factoren te beschouwen bij het vinden van een baan. Een sterke persoonlijkheid en de juiste opleiding werden als minder belangrijk ervaren. Slechts 15 procent van alle ondervraagden zag de juiste opleiding als belangrijkste factor.

Uit het onderzoek bleek dat mannen en vrouwen een ander idee hebben over wat de kans op een baan zou kunnen verhogen. "Terwijl mannen denken het makkelijkst een baan te vinden door het hebben van de juiste connecties, geven de meeste vrouwen aan dat ze hun kansen hoger inschatten met voldoende werkervaring," aldus de onderzoekers.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home