Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 15, 2005

Laptop-diefstal wordt moeilijker

Het zou in de toekomst moeilijker kunnen worden om een laptop of gsm-toestel te stelen. Finse wetenschappers hebben immers een apparaatje op de markt gebracht waardoor mobiele toestellen hun eigenaar herkennen aan zijn wandelstijl.

Het nieuwe apparaat geeft aan laptops en gsm-toestellen de mogelijkheid om veranderingen in de wandelpas van hun eigenaar te herkennen. Wanneer de eigenaar zich een mobiel toestel aankoopt, slaat de toepassing het wandelpatroon van de bezitter in zijn geheugen op.

Indien nadien een verandering wordt opgemerkt, schakelen de toestellen zichzelf uit. Opstarten kan dan pas opnieuw met een speciaal paswoord. "Deze oplossing is veel eenvoudiger dan het werken met paswoorden en traditionele biometrische herkenning," stippen de onderzoekers aan. "De eigenaar hoeft hier immers geen enkele actie te ondernemen. Het is een proces dat automatisch verloopt."

Het VTT Technical Research Center of Finland heeft een patent genomen op de toepassing. Die zou volgens de onderzoekers kunnen voorkomen dat jaarlijks miljoenen mobiele toestellen worden gestolen. Er wordt nu gezocht naar een commerciƫle toepassing.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home