Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 15, 2005

Latijns-America moet corruptie bestrijden

Indien Latijns-Amerika echt de weg van de democratie opwil, moet er dringend werk gemaakt worden van de strijd tegen corruptie en armoede. Die boodschap gaf Kofi Annan, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, mee aan de deelnemers aan de Iberisch-Amerikaanse top in het Spaanse Salamanca.

"Wanneer men de armoede wil uitroeien, moet er strijd geleverd worden tegen corruptie en moeten transparantie en goed regeren gepromoot worden," stipt Annan aan. Maar de secretaris-generaal zag in Latijns-Amerika ook een opvallende verspreiding van democratische regeringen.

"Eens de democratie vaste grond heeft verworven, verhogen ook de investeringen in welzijn en gaat ook de ontwikkeling van de bevolking erop vooruit," zei hij nog. Maar Kofi Annan wees erop dat er op het continent nog altijd een koppige weerstand is van verregaande ongelijkheid en uitsluiting."

Annan vroeg dan ook speciale inspanningen ten voordele van etnische groepen. Die maken immers een belangrijk gedeelte van de bevolking van verscheidene Latijns-Amerikaanse landen uit, zoals Boliviƫ en Peru. De VN-topman liet verstaan dat die groepen niet altijd de gelegenheid krijgen om echt aan bod te komen.

Volgens officiƫle cijfers telt Latijns-Amerika nog altijd 120 miljoen extreem armen, terwijl nog eens 222 miljoen anderen er niet in slagen boven de armoedegrens uit te komen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home