Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 14, 2005

Honda Insight zuinigste wagen van Verenigde Staten

De handgeschakelde hybride Honda Insight is uit een onderzoek van het Amerikaanse Environmental Protection Agency en het Amerikaanse ministerie van energie naar voor gekomen als de zuinigste auto op de markt. De tweede plaats was voor de hybride Toyota Prius. De Dodge Ram is de grootste brandstofvreter.



De Honda Insight bleek met één gallon (3,78 liter) brandstof in een stedelijk gebied 60 mijl (96,5 kilometer) ver te komen. Op de snelweg kwam hij zelfs aan 66 mijl. Ook de Prius kwam in de stad uit op 60 mijl, maar haalde op de autostrade slechts 51 mijl.

De derde plaats was voor de Volkswagen Beetle en Golf met dieselmotor. Zij haalden is de stad 37 mijl en op de autostrade 44 mijl. De top vijf wordt rondgemaakt door de Volkswagen Jetta diesel met respectievelijk 36 en 41 mijl en de Ford Escape Hybrid met 36 en 31 mijl.

Honda, Toyota en Volkswagen nemen in de toptien acht plaatsen voor hun rekening. Twee versies van de hybride Ford Escape zijn de enige Amerikaanse wagens bij de tien meest zuinige wagens op de Amerikaanse wegen.

Niet alle constructeurs zetten echter dergelijke voorbeeldige prestaties neer. De Dodge Ram 1500 Pickup met automatische versnellingsbak komt in de stad met één gallon amper 9 mijl verder en zingt het op autostrade welgeteld 3 mijl langer uit. Zijn handgeschakelde broertje rijdt respectievelijk 9 en 15 mijl verder. Andere brandstofvreters zijn de Bentley Arnage (10 en 14 mijl), de Ferrari 612 Scaglietti (10 en 17 mijl) en de Aston Martin V12 Vanquish S (11 en 17 mijl).

Volgens EPA-directeur wordt de lijst samengesteld om consumenten te helpen overwogen keuzes te maken wanneer ze een auto kopen. De Amerikaanse regering wil het gebruik van milieuvriendelijker auto's stimuleren door het verstrekken van informatie en belastingsverlagingen voor hybride modellen.

Maar volgens diverse milieugroeperingen maakt de lijst duidelijk dat de regering en de autoconstructeurs niet voldoende inspanningen doen om de consumenten te helpen beter om te gaan met dure brandstofprijzen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home