Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 15, 2005

Canada zoekt immigranten

Canada is dringend op zoek naar immigranten. Zij moeten immers voor vervanging zorgen voor de generatie werknemers die op het punt staat met pensioen te gaan. Dat stelt Pierre Pettigrew, Canadees minister van buitenlandse zaken.

Pettigrew stelde dat het land niet alleen nieuwe arbeidskrachten nodig heeft om de Canadese economie te laten draaien, maar ook meer inwoners om de zware infrastructuur, zoals wegen en bruggen, te betalen.

"Dit is een groot land, groter dan de Verenigde Staten," merkte hij op. "Indien we met 40 miljoen Canadezen zouden zijn, zouden we de financiƫle lasten van de infrastructuur beter kunnen dragen." Op dit ogenblik heeft Canada een bevolking van net geen 32 miljoen inwoners.

De Canadese minister voegde er aan toe dat Canada altijd een land van immigranten is geweest en dat in de toekomst zou moeten blijven. De bevolking is het voorbije decennium echter amper met 3 miljoen mensen aangegroeid. De regering wil nu een project ontwikkelen om vanaf het volgende decennium jaarlijks 320.000 hooggeschoolde immigranten op te nemen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home