Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 15, 2005

Volgende shutllevlucht in mei?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is van plan om in mei volgend jaar de volgende Space Shuttle te lanceren. Bepalend is echter hoe snel het bedrijf Michoud, dat de brandstoftanks van het ruimteveer assembleert, weer op kruissnelheid kan komen. Michoud is immers gevestigd in New Orleans en werd getroffen door de orkaan Katrina.



Op dit ogenblik is bij Michoud slechts 25 procent van de werknemers opnieuw aan de slag kunnen gaan. Maar Wayne Hale, manager van hetshuttle programma, stelde dat mei volgend jaar een haalbare deadline is. Op dat ogenblik is er een nieuw lanceervenster, van 3 tot 23 mei, waarin een lancering mogelijk is.

Hale benadrukte wel dat de lancering nog niet officieel is gepland. Eerder had de NASA de maand maart als een mogelijke lanceringsperiode naar voor geschoven. Maar bij Michoud wordt gesteld dat men door de orkaan Katrina ongeveer drie maand achterstand heeft opgelopen.

Niet alleen werd Michoud zelf getroffen door de orkaan, maar ook de schade aan de wegen en woningen van de personeelsleden zorgen op ditogenblik voor een vertraging in de werkzaamheden. Op dit ogenblik zijn 500 werknemers opnieuw aan de slag. Michoud hoopt tegen december weer met 2.500 personeelsleden op volle capaciteit te kunnen draaien.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home