Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 15, 2005

Verandert Spielberg videogames?


Filmregisseur Steven Spielberg heeft met game-fabrikant Electronic Arts een overeenkomst gesloten voor de productie van drie nieuwe videogames. Dat is volgens het persbureau Associated Press eens te meer een bewijs van de toenadering tussen Hollywood en de sector van de videogames.

Het persbureau merkt op dat er geen financiële details bekend gemaakt werden over het contract, maar Electronic Arts zou wel gesteld hebben dat het bedrijf eigenaar zal blijven van de auteursrechten achter de Spielberg-games.

"De overeenkomst met Spielberg gaat veel verder dan eenHollywood-regissuer die zijn naam ontleent aan een spel of even optreedt als consulent," benadrukte Neil Young, onderdirecteur van Electronic Arts. Spielberg zal ook een kantoor krijgen in de studio's van Electronic Arts.

Spielberg zou nauw samenwerken met de game-ontwikkelaars om een originele content te creëren. "Dat zou al beginnen van het concept," aldus Associated Press. "Het zou niet gaan om een game dat gebaseerd is op een film, of omgekeerd, zoals het vandaag meestal de gewoonte is."

Het is volgens Young de eerste keer dat een filmmaker van het niveauvan Spielberg op een dergelijke manier zal samenwerken aan de ontwikkeling van een origineel spel. "Spielberg begrijpt echter hoe ons medium werkt en wil het in nieuwe richtingen duwen," aldus Young. "Er zullen innovaties komen die nog nooit iemand eerder heeft gezien."

Young stelde daarbij te rekenen op Spielbergs verhaaltalent en hoopte dat de regisseur games zou creëren die de spelers emotioneel zou raken. Spielberg volgt de gamesindustrie al verscheidene jaren. "Dit jaar vertelde hij aan filmstudenten dat ze het gelaat van het filmmaken zouden kunnen veranderen indien ze meer video-games zouden spelen," stipt Associated Press aan.

In het begin van de jaren negentig bracht LucasArts als 'The Dig' uit, een computer-game dat gebaseerd was op een idee van Spielberg. Het experiment werd door specialisten echter als een flop bestempeld. De eerstvolgend jaren moeten de Spielberg-games echter nog niet in de winkelrekken verwacht worden.

Spielberg regisseerde onder meer 'Saving Private Ryan', 'Schindler's List', 'Raiders of the Lost Ark' en 'E.T.'.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home