Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, October 02, 2005

Vrouwen willen creatieve partner

Kunstenaars, architecten en zakelijke ondernemers zijn heel gewild bij vrouwelijke singles. Deurwaarders en it-ers zijn daarentegen niet erg in trek als partner. Dat blijkt uit gegevens van een Nederlands relatiebemiddelingsbureau.

"Kunstenaars staan helemaal bovenaan op de lijst met populaire beroepen," merkt het bureau Just2Match op. "Zij worden geacht te beschikken over passie, liefde hebben voor schoonheid en ook een sterke eigen identiteit bezitten. De dames vinden de kunstenaar bovendien creatief en intelligent."

Ook architecten blijken goed te scoren. "Vrouwen denken dat een architect met veel passie over zijn beroep kan vertellen," getuigt het bureau. "Dat vinden ze leuk. Voor hen hoeft een man niet alleen met geld en carrière bezig te zijn."

Anderzijds kunnen single vrouwen zich blijkbaar weinig voorstellen bij een relatie met een it-er. "Dames denken dat het allemaal techneuten zijn die alleen maar met mannen hebben gestudeerd en daarom minder goed met vrouwen kunnen omgaan," voert Just2Match aan. "Ook deurwaarders en fiscalisten liggen duidelijk niet goed in de markt. Vrouwen vinden ze saai."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home