Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 06, 2005

Tweedehands boek kiest voor online

De meerderheid van de verkoop van tweedehandse boeken gebeurt online. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Book Industry Study Group. Gesteld wordt dat het verkopen van tweedehands niet meer toelaat om nog een fysieke winkel rendabel te kunnen laten draaien.

De Book Industry Study Group stelt dat tweederde van alle tweedehandse boeken verkocht worden via het web. Vorig jaar werd in de VerenigdeStaten voor 2,2 miljard dollar aan tweedehandsboeken via internet verhandeld. Dat is een stijging met 11 procent tegenover het jaar voordien. De tweedehandsmarkt bedraagt er nu ongeveer 8 procent van de totale Amerikaanse boekenverkoop, die een omzet haalt van ongeveer 26 miljard dollar.

EИn op de twaalf nieuw gekochte boeken is in de Verenigde Staten online tweedehands. "Tegen 2010 zal dat wellicht oplopen tot één op de elf boeken," stipt de Book Industry Study Group aan. "Uitbaters van fysieke winkels zijn het slachtoffer van de verandering in koop- en verkoopgedrag in de boekbranche. Bij de offline winkels wordt er geen groei meer genoteerd."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home