Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 05, 2005

Bush wil raffinaderijen steunen

De Amerikaanse president George W. Bush heeft nogmaals benadrukt dat er meer olieraffinaderijen moeten komen. Tijdens een persconferentie in het Witte Huis benadrukte hij dat de orkanen Rita en Katrina die nood duidelijk hebben gemaakt en geleid hebben tot een onvoldoende oliebevoorrading en hoge prijzen.

"Het zou iedereen duidelijk moeten zijn dat de Verenigde Staten een grotere raffinage-capaciteit nodig hebben om het probleem van bevoorrading op te kunnen vangen," benadrukte hij. Door de orkanen - waardoor nog altijd een tiental raffinaderijen langsheen de Amerikaanse Golfkust buiten dienst blijven - daalde de productie met 1,3 miljoen vaten per dag. De raffinaderijen leverden dagelijks 400.000 vaten minder.

Bush gaf toe dat een aantal raffinaderijen de voorbije jaren hun capaciteit hebben uitgebreid, maar hij wees erop dat er in de Verenigde Staten sinds de jaren zeventig geen nieuw raffinaderij is gebouwd. De president stelde aan het Amerikaanse Congres voorstellen te zullen doen om de uitbreiding en bouw van raffinaderijen te vergemakkelijken.

In totaal zou Bush de Amerikaanse raffinage-capaciteit met 2 miljoen vaten per dag willen opdrijven. Hij wil daarbij afgeschreven militaire basissen en federale landeigendommen ter beschikking stellen voor nieuwe raffinaderijen. Ook zou men soepeler milieu-maatregelen overwegen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home