Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 05, 2005

Krijgt Formule 1 elfde team?

De Japanse autopiloot Takuma Sato zegt benaderd te zijn om als piloot aan te treden voor een nieuwe team dat zijn opwachting zou maken in de Formule 1. Hij wou echter niet vertellen wie achter dat nieuwe initiatief zou staan. Sato rijdt op dit ogenblik voor Bar Honda, maar moet daar volgend seizoen plaats maken voor Rubens Barichello, op dit ogenblik nog bij Ferrari.

Het nieuwe initiatief zou meteen het elfde team worden in de Formule 1. Verdere details wenste Sato niet bekend te maken, maar gaf wel toe dat dit een kans was om zijn toekomst in de Formule 1 te redden. Honda neemt na dit seizoen alle Bar-aandelen over en liet zich ontvallen dat overwogen wordt om ook het nieuwe team van motoren te voorzien.

Bar zelf rijdt volgend jaar met Rubens Barrichello en Jenson Button. Dat kost Sato, nochtans de meest succesvolle Japanse piloot uit de Formule 1-geschiedenis, zijn zitje. Dit jaar reed hij één keer in de punten. Hij zou ook in de interesse staan van Jordan (Toyota) en Minardi, volgend jaar eigendom van Red Bull.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home