Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 04, 2005

Rio Tinto werkt aan nieuwe ontginningen

Rio Tinto zal dit jaar naar schatting 195 miljoen dollar investeren in de exploratie en evaluatie van nieuwe gebieden. Dat heeft het tweede grootste ontginningsbedrijf van de wereld zelf bekend gemaakt. Bijna een even groot bedrag wordt de volgende jaren geïnvesteerd in een veelbelovend Australisch project.

Tom Albanese, hoofd exploratie bij Rio Tinto, voerde daarbij aan dat 100 miljoen dollar zou geïnvesteerd worden in nieuwe exploraties, 55 miljoen dollar in uitbreidingen van bestaande locaties en 40 miljoen dollar in de evaluatie van potentiële projecten. Daarbij is dertig procent voorzien voor koperontginning, 24 procent voor ijzererts, 12 procent voor industriële mineralen en 14 procent voor diamantontginning.

Rio Tinto heeft meer dan zestig ontginningen en verwerkingsactiviteiten. De winst tijdens de eerste helft van dit jaar verdubbelde tot 2,09 miljard dollar, vooral dankzij de groeiende vraag van China naar industriële materialen, zoals koper en ijzererts.

De groep maakte ook nog bekend de volgende vijf jaar 190 miljoen dollar te investeren in boorexperimenten in de Australische ijzerertsgebieden Hamersley en Robe. De vooruitzichten voor die projecten werden door Albanese veelbelovend genoemd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home