Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 06, 2005

Kent wordt wijngebied


Een stad in het Engelse graafschap Kent nodigt amateur-wijnmakers uit om druiven te komen plukken in de stedelijke wijngaard. De wijngaard heeft immers voor een overvloedige oogst gezorgd en men wil die niet laten rotten.

De bijzondere druivenoogst van de stad Dartford wordt volgens de krant The Telegraph geweten aan de opwarming van de aarde en het uitstekende snoeiwerk tijdens de lente. Dat zou minstens een ton druiven opgeleverd hebben.

De wijngaard werd 26 jaar aangelegd door de nu 80-jarige Les Stringer, destijds tewerk gesteld bij een elektronica-bedrijf in het centrum van Dartford. In 1987 nam de gemeente de site over om er een nieuw gerechtsgebouw op te trekken. Maar de wijngaard werd behouden als wandelgebied.

Stringer bleef de wijngaard verder verzorgen. Volgens de krant werd het zelfs zo erg dat zijn echtgenote hem de keuze gaf tussen zijn hobby en haar. "Toen hij voor de wijn koos, weigerde ze vijf jaar lang tegen hem te praten," merkt The Telegraph op. "Pas de avond voor haar dood verzoende ze zich weer met haar man."

Volgens specialisten mag het Zuid-Oosten van Engeland zich in de toekomst nog aan rijkere druivenoogsten verwachten. "Kent wordt wellicht het meest waarschijnlijke wijngebied," vertelde Guy Barter van de Royal Horticultural Society. "Tegen 2050 mag men er een klimaat verwachten dat gelijkt op de Franse Loire-vallei vandaag."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home