Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 20, 2005

Spamkampioen op non-actief


Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft één van de grootste spammers van de wereld op non-actief gezet. Dat gebeurde tijdens een inval van FBI-agenten in zijn woning in Michigan en het huis van zijn schoonzoon. De spammer werd eerder al aangeklaagd door een Amerikaans telecom-bedrijf.

De betrokkene, Alan Ralsky, wordt door het Register of Known Spam Operations (Rosko) van het Spamhaus Project beschouwd als de zwaarste spammer te wereld. Hij zou ongeveer één miljard spamberichten per dag kunnen versturen. Tijdens de inval namen de FBI-agenten documenten, disks en hardware in beslag.

Ralsky werd eerder al aangepakt voor zijn spam-activiteiten. Samen met zijn bedrijf Additional Benefits werd hij door het Amerikaanse telecom-bedrijf Verizon voor de rechter gedaagd omdat hij enorme hoeveelheden spam zou verzonden hebben over het Verizon-netwerk. In 2002 kwamen Ralsky en Verizon tot een regeling, waarbij de spammer beloofde geen berichten meer te zullen verzenden langs het netwerk van het telecom-bedrijf en ook geen klanten van Verizon meer te zullen benaderen.

Volgens Spamhaus bleef Ralsky zijn activiteiten echter verder zetten en bleef hij ongevraagd e-mails te versturen langs gekraakte computers

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home