Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 18, 2005

Pirelli laat Moss niet vallen


Kate Moss is één van de modellen die de volgende editie van de befaamde Pirelli-kalender zal opvrolijken. De autofabrikant heeft immers beslist het Britse fotomodel, dat wegens cocaïne-gebruik in opspraak is gekomen, niet te laten vallen. Een nieuwe kalender maken zou te duur kosten.

Het Britse model werd na foto's over haar cocaïnegebruik doorverscheidene opdrachtgevers - zoals H&M, Burburry en Chanel - aan de kant geschoven, waardoor Moss lucratieve inkomsten zag wegsmelten. Het fotomodel is inmiddels in de Verenigde Staten aan een ontwenningskuur bezig.

Kate Moss zou volgend jaar ook calender-girl zijn op de nieuwe editie van de beroemde Pirelli-kalender. De bandenproducent maakte zopasgenomen dat daar geen verandering in zou gebracht worden. Er werd gesteld dat er wel geruime tijd was gedelibereerd over het verschijnen van Moss in de kalender, maar dat financiële aspecten uiteindelijk de doorslag hadden gegeven.

De kalender is immers al gedrukt en het opstellen van een nieuwe versie zou teveel geld kosten. De Pirelli-kalender heeft immers een kostprijs van 1,5 miljoen euro. Moss verschijnt op de omslag en drie andere foto's binnen in de kalender.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home