Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 20, 2005

Saudi-Arabië weer naar bioskoop


Na een verbod van ongeveer twintig jaar, mogen in Saudi-Arabië weer opnieuw films in het openbaar worden getoond. Een eerste bioskoop mag volgende maand zijn deuren openen. Maar voorlopig zullen alleen tekenfilms mogen worden vertoond voor een publiek van vrouwen en kinderen. Toch wordt dit beschouwd als een nieuwe start voor de bioskoopindustrie in het Arabische koninkrijk.

De primeur is voor een hotel in Riyadh, ter gelegenheid van het einde van de ramadan. Elke avond zullen er drie vertoningen zijn van één uur met buitenlandse tekenfilms. De bioskoop in kwestie heeft 1.400 plaatsen en tijdens de eerste week zouden er meer dan 50.000 bezoekers verwacht worden.

Volgens de Arabische krant Al-Hayat is dit de aanloop naar nieuwe bioskoopvertoningen in heel Saudi-Arabië. In café's in de grote steden worden nu al films, sportuitzendingen en videoclips vertoond op grootscherm. In het begin van de jaren tachtig werden filmvertoningen verboden omdat dit zou indruisen tegen de islamitische wetten. Saudi-Arabië is het enige land waar de bioskoop is verboden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home