Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 18, 2005

Bayer Antwerpen ziet toekomst met vertrouwen tegemoet


René De Cleyn en Tony van Osselaer

Bayer Antwerpen beleefde de voorbije jaren een moeilijke tijd, maar die is ondertussen achter de rug. Meer nog: Bayer MaterialScience - één van de toonaangevende producenten van hoogwaardige materialen - investeert dit en volgend jaar meer dan zestig miljoen euro in haar Antwerpse dochtermaatschappij. Dat was de belangrijkste boodschap vanmiddag tijdens een persconferentie naar aanleiding van de veertigste verjaardag van Bayer Antwerpen. “We hebben de voorbije jaren zware inspanningen geleverd en plukken daar nu de vruchten van”, merkte gedelegeerd bestuurder René De Cleyn van Bayer Antwerpen op. “De productie van polycarbonaat en van aniline worden sterk verhoogd en bovendien wordt er voor aniline een nieuwe Bayer-technologie gebouwd.” Deze projecten zullen de productiecapaciteit in Antwerpen doen toenemen tot 1,25 miljoen ton per jaar.



Vorig jaar produceerde Bayer Antwerpen met zijn bijna duizend medewerkers 1,1 miljoen ton basis- en tussenproducten voor kunststoffen en realiseerde het bedrijf een omzet van circa één miljard euro. De jongste jaren legde de onderneming zich toe op de uitbouw van de productie-installaties naar ‘world-scale’ en op het beter benutten van de bestaande capaciteit. Met een geïntegreerd Masterplan kon bovendien de kostenstructuur en daarmee ook de competitiviteit van de onderneming aanzienlijk worden verbeterd. Het leverde Bayer Antwerpen ook een sterke reputatie binnen het Bayer-concern op.

“Bayer Antwerpen is goed gepositioneerd voor de toekomst”, bevestigde René De Cleyn. “Onze strategische ligging in de tweede grootste chemiecluster ter wereld, ons productportfolio dat tot de kernactiviteiten van Bayer MaterialScience behoort, onze nieuwe organisatiestructuur én de grote innovatiekracht van onze medewerkers zijn troeven waarmee we onze toekomst met vertrouwen en enthousiasme tegemoet kunnen zien.”

Bron: Antwerpen Apart

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home