Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 20, 2005

Autoverkoop houdt staalreserves beperkt

De wereldwijde autoverkoop zal de volgende vijf jaar vermoedelijk met twintig procent stijgen. Daardoor zullen de reserves hoogwaardig staal, ijzererts en andere ruwe materialen die bij de productie van staal gebruikt worden, heel beperkt blijven. Dat stelt het Japanse staalbedrijf Kobe Steel.



Het bedrijf voert aan de staalproductie te zullen opdrijven om aan devraag te kunnen beantwoorden. "Maar we zullen ook op technologische vlak meer samenwerken met de autoconstructeurs om de rentabiliteit te verhogen," zegt Kobe-topman Hideki Nakamura.

Ondanks de verhoogde productie in China, India, Taiwan en andere landen verwacht Nakamura dat de vraag naar hoogwaardig staal zeker tot 2010 bijzonder groot zal blijven. Hij voegt er aan toe dat de producenten van ijzererts en andere ruwe materialen niet in staat zullen zijn om die blijvende vraag te beantwoorden.

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power zal de productie van auto's tegen 2010 aangroeien tot 79 miljoen exemplaren per jaar, tegenover 66 miljoen in 2004. Die groei wordt volgens het bureau vooral ondersteund door de stijgende vraag in China.

De Japanse staalproducenten verwachten dit jaar recordwinsten te zullen boeken. De mijnsector, met onder meer CVRD, Rio Tinto en BHP Billiton, zal de prijs van het ijzererts dit boekjaar met 71,5 procent hebben opgedreven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home