Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 20, 2005

Gezondheidszorg op een keerpunt?

De gezondheidszorg is op een belangrijk keerpunt gekomen. Biotechnologie kan er volgens het magazine Business Week immers voor zorgen dat het langdurig slikken van geneesmiddelen in de toekomst niet zo vaak meer nodig zal zijn.

"Gewoonlijk zijn de meeste aandoeningen niet ogenblikkelijk te genezen, waardoor het overgrote deel van de patienten medicijnen moet slikken," voert het magazine aan. In sommige gevallen moet dit jarenlang. Ontwikkelingen in de biotechnologie kunnen er echter voor zorgen dat in de toekomst het langdurig slikken van geneesmiddelen niet meer nodig is."

Er wordt op gewezen dat één decennium geleden er minder dan tien middelen beschikbaar waren om kanker te bestrijden, waarvan de meeste een vorm van chemotherapie waren. "Tegenwoordig zijn er meer dan 400 kankermedicijnen, waarvan een groot deel biotechnologisch is ontwikkeld en bovendien slechts een minimum aan bijwerkingen heeft," meent Business Week.

Biotechnologie lijkt volgens het magazine eindelijk zijn belofte in te lossen. "De voorbije jaren zijn er zo`n 230 medicijnen en aanverwante producten op de markt gekomen die het gevolg zijn van biotechnologisch onderzoek," wordt er opgemerkt. "Vorig jaar werden door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) 20 nieuwe biotech-medicijnen goedgekeurd, waaronder geneesmiddelen tegen multipele sclerose, chronische pijn en nierziektes."

Business Week voegt er aan toe dat sommige analisten voorspellen dat biotechnologie het in de toekomst mogelijk moet maken om gepersonaliseerde medicijnen voor te schrijven. "Die zouden toegespitst kunnen worden op de individuele patient, waardoor een grotere efficiënte bereikt kan worden," aldus nog het magazine.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home