Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 28, 2005

Elvis belangrijkste RIP-grootverdiener


Elvis Presley blijft de grootverdiener onder de dode beroemdheden. Hij verdiende volgens het magazine Forbes dit jaar 45 miljoen dollar. Daarmee voert Elvis al vijf jaar onafgebroken het macabere lijstje aan.

Ook de tweede plaats lijkt voorlopig vast te staan. Die is immers alweer voor Charles Schulz. De Peanuts-tekenaar komt dit jaar aan een inkomen van 35 miljoen dollar. Op de derde plaats staat John Lennon (22 miljoen dollar) en Andy worhal (16 miljoen dollar).

Verder in de top tien staan beroemdheden als Marlon Brando en Marilyn Monroe. Ook Johnny Cash en Ray Charles stootten door naar de top, dankzij de Hollywood-producties die over hun leven worden gemaakt.

Forbes stelt echter dat wellicht de allergrootste verdiener uit de geschiedenis William Shakespeare zou geweest zijn, indien er de hele tijd auteursrechten op zijn werken hadden gegolden. Jaarlijks worden er meer dan 5.000 voorstellingen opgevoerd van de Britse auteur, terwijl van zijn boeken jaarlijks honderdduizenden exemplaren worden verkocht.

Dat zou de Shakespeare-nabestaanden dit jaar 15 miljoen dollar hebben opgeleverd. De toneelauteur zou daarmee op een vijfde plaats zijn terechtgekomen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home