Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 27, 2005

Steeds meer jacht op IT-personeel

Bedrijven hebben het steeds lastiger om hun IT-talenten bij zich te houden. Ze moeten volgens het onderzoeksbureau Foote Partners dan ook steeds meer toegevingen doen om te vermijden dat die topelementen overstappen naar de concurrentie.
Foote Partners stelt dat werkgevers steeds creatiever tewerk zullen moeten gaan om strategisch belangrijk IT-personeel in huis te houden. Er is immers bijzonder grote vraag naar IT-specialisten met geavanceerde kennis over technologie, de sector en de consument.



Het onderzoeksbureau benadrukt dat het tekort aan IT-talent ervoorzorgt dat de bedrijven in een steeds kleinere vijver moeten vissen. "Het gaat daarbij trouwens ook niet uitsluitend over de topjobs in de IT-afdelingen," waarschuwt Foote. "Ook in de lagere regionen van de hiërarchie duiken problemen op."

Bedrijven moeten volgens Foote dan ook trachten om die werknemers gelukkig te houden en te helpen vooruitgang te maken in hun carrière. "De betrokkenen wensen vooral extra vakantiedagen, flexibele werkuren, thuisarbeid en extra opleidingen, maar ook boeiend werk," stipt het bureau aan.

Foote waarschuwt ervoor dat de strijd voor het beste IT-personeel alleen nog maar zal toenemen en stipt aan dat bedrijven strategieën moeten ontwikkelen om te vermijden dat hun medewerkers door de concurrenten worden weggekaapt. "De kosten van een dergelijk verlies lopen steeds hoger op en vele bedrijven zijn daarop niet voorzien," aldus nog het bureau.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home