Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 26, 2005

Dikkertjes krijgen geen promotie


Werknemers met gewichtsproblemen worden gediscrimineerd op het gebied van sollicitaties en promoties en verliezen ook gemakkelijker hun job. Dat moet blijken uit een onderzoek bij 2.000 Britse personeelsverantwoordelijken. Die zouden niet snel geneigd zijn om dikkere mensen veel kansen te gunnen.

Uit het onderzoek van Personnel Today bleek dat 93 procent van de personeelsverantwoordelijken dat ze bij dezelfde kwalificaties en ervaring de voorkeur zouden geven aan een kandidaat met een gewoon gewicht dan aan een sollicitant met overgewicht.

Verder merkte 30 procent van de human resource managers op dat overgewicht een legale medische reden is om iemand niet aan te werven. Daarnaast stelde 15 procent dat ze minder snel geneigd zouden zijn om een dikkere werknemer te promoten. Tenslotte was 10 procent van oordeel dat bedrijven het recht hebben een werknemer met overgewicht
te ontslaan.

"Werknemers met gewichtsproblemen worden gemarginaliseerd en krijgen minder mogelijkheden dan hun slankere collega's," benadrukte Karen Dempsey, hoofdredacteur van Personnel Today.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home