Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 25, 2005

Russische bevolking neemt af


De Russische bevolking is gedaald tot 143 miljoen. Die evolutie wordt geweten aan onder meer alcoholisme, armoede en een gebrekkige gezondheidszorg. Bovendien zou het land ook 6 miljoen druggebruikers kennen.

Uit cijfers van het Kremlin blijkt dat de Russische bevolking dit jaar met meer dan een half miljoen is afgenomen. Een gedeelte van diedaling wordt geweten aan emigratie, maar vooral alcoholisme, armoede en een gebrekkige gezondheidszorg hebben ervoor gezorgd dat er minder geboortes zijn en ook de levensverwachting is gedaald. Die ligt nu voor een Russische man op 58 jaar en voor een Russische vrouw op 72 jaar.

Er worden in Rusland nu meer abortussen geregistreerd dan geboortes.Het Development Programme van de Verenigde Naties waarschuwde dat de Russische bevolking tegen 2050 zou kunnen teruggelopen zijn tot 80 miljoen. President Vladimir Putin heeft echter een aantal budgetten ter beschikking gesteld om deze trend een halt toe te roepen.

Bovendien telt het land 6 miljoen occasionele druggebruikers. "Zij lopen volgens Viktor Cherkesov, directeur van de Federal Service for Control of Drugs and Psychotropic Substances Circulation, lopen zijechter een groot risico verslaafd te raken. In totaal zou Rusland 500.000 tot 1,5 miljoen drugsverslaafden tellen.

Cherkesov stelde daarbij wel dat de groei van het aantal druggebruikers is gestopt en in sommige regio's zelfs terugloopt. Hij voegde er aan toe dat er een programma is opgestart om het aantal verslaafden tegen 2010 met één miljoen terug te brengen.

Nikolai Ovchinnikov, hoofd misdaadbestrijding van het ministerie van binnenlandse zaken, stelde voor om strenger op te treden tegen het bezit van drugsvoorraden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home