Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 25, 2005

UPS levert geen sigaretten meer


De Amerikaanse vrachtvervoerder United Parcel Service (UPS) stopt met het leveren van sigaretten aan consumenten. De maatregel geldt voor de hele Verenigde Staten en is bedoeld om bestellingen via het internet door jongeren te bestrijden. Eerder al namen Deutsche Post en DHL gelijkaardige beslissingen.

UPS sloot de overeenkomst met de Newyorkse advokaat-generaal Eliot Spitzer. De vervoerder had te kampen met een lappendeken van individuele staatswetten en locale reglementeringen, waarvan de meeste tijdens de voorbije twee jaar werden ingevoerd. Daarom werd in overleg met Spitzer besloten tot een eenvormig beleid in het hele land.

De vrachtvervoerder benadrukte dat het aantal vervoerde sigaretten naar de consument minimaal was. Het bedrijf blijft wel transporten verzorgen voor de tabaksindustrie en andere legale ontvangers. Maar de verkoop van sigaretten via het internet wordt door politiediensten beschouwd als een overtreding van de leeftijdscontrole van de koper, terwijl er ook belastingsontwijking mee gemoeid zou kunnen zijn.

Een woorvoerder van de advokaat-generaal hoopte dat er een eenvormig beleid zou kunnen vastgelegd worden voor de hele transportsector. "Daarom is het belangrijk dat er een overeenkomst kon worden gesloten met marktleider UPS," voegde hij daar aan. Er werd benadrukt dat tijdens de onderhandelingen met UPS nooit gesproken werd over eventuele vervolgingen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home