Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 25, 2005

Oude foto's over Nagasaki teruggevonden


In de woning van de Amerikaanse fotograaf Mark Rankin zijn vijftien foto's teruggevonden met beelden over de vernielingen in Nagasaki, nadat de Japanse stad door een Amerikaanse atoombom werd vernield. De foto's werden genomen door de vader van Rankin, die als Amerikaans militair het gebied bezocht had.

Nagasaki werd gebombardeerd op 9 augustus 1945. Een maand later bezocht de Amerikaanse marinier Glenn Rankin de getroffen stad. De toen twintigjarige Texaan nam er een aantal foto's in de compleet verwoeste noordelijke delen van de stad, die door hem de 'vallei van de dood' werden genoemd.


Eén van de meest opvallende foto's van het getroffen gebied geeft een zicht op de katholieke kerk van Nakamachi, die midden een compleet verwoest gebied nog keurig rechtop staat. Andere foto's tonen hoe de bevolking in dat rampgebied tracht te overleven.

Glenn Rankin overleed in 1992. De Nagasaki Foundation for the Promotion of Peace benadrukte bijzonder gelukkig te zijn met de vondst van de foto's. Woordvoerder Yoshitoshi Fukahori merkte op dat een aantal van de foto's duidelijk aantonen hoe alleen kerken en stapelplaatsen het atoomgeweld overleefden, terwijl de rest van de gebouwen werden weggeveegd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home