Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 26, 2005

Aanklacht tegen Paris Hilton


Hotelerfgename Paris Hilton is door model en actrice Zeta Graff voor de rechter in Santa Monica gedaagd wegens laster. Graff is woest omwille van de uitlating die Hilton over haar deed in The New York Post. Het model eist nu een schadevergoeding van tien miljoen dollar.

Alles draait rond een avondje eind juni in Kabaret, een Londense nachtclub. In het krantenartikel van columnist Richard Johnson staat vermeld dat Graff er in een golf van razernij Hilton naar de hals zou gevlogen hebben. Hilton was toen immers verloofd met de rederij-telg Paris Latsis, die voordien twee jaar lang een relatie zou hebben gehad met Graff.

In het artikel staat vermeld dat Graff een diamanten halssnoer ter waarde van vier miljoen dollar van Hiltons nek probeerde te rukken. Daarop zou ze door de security overmeesterd zijn geworden en uit de nachtclub zijn gezet. Een anonieme bron voegde daar in het artikel aan toe dat Graff midden in de dertig is en haar jeugdigheid aan het verliezen is.

Een woordvoerder van Hilton vertelde in het artikel dat Graff zich als een stalker pleegde te gedragen, maar dat Paris geen klacht wilde neerleggen. Ze zou alleen wensen dat Graff haar gerust zou laten.

Maar het verhaal van Graff luidt enigszins anders. Zij stelt dat Hilton haar begon te beledigen en vervolgens aan de uitbaters gevraagd had om Graff uit de nachtclub te verwijderen. Toen dat geweigerd werd, zou Hilton met haar gevolg de club hebben verlaten. Graff zou daarentegen nog een tijdje ter plaatse gebleven zijn.

De Britse kranten The Sunday Maik en The People brachten een kort berichtje over de rel, maar verontschuldigden zich laten bij Graff. Daarbij zou toegegeven zijn dat de feiten nooit waren gebeurd. De media zouden ook een schadevergoeding hebben betaald aan de actrice. Johnson blijft echter achter zijn verhaal staan, ondanks hij naar eigen zeggen door de Graff-entourage met een aanklacht was bedreigd.

Graff speelde een kleine rol in de film 'The Fifth Element' uit 1997. De rechter stelde de zaak begin volgend jaar verder te zullen behandelen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home