Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 28, 2005

Stealth-geheimen verkocht

Een gewezen ingenieur van Northrop Grumman is door het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation gearresteerd op verdenking van militaire spionage. De man in kwestie, Noshir S. Gowadia, zou uiterst geheime informatie over de Stealth-bommenwerper hebben doorgespeeld aan een aantal vreemde mogendheden.



Noshir S. Gowadia (61) werkte als ingenieur van 1968 tot 1986 en is mede-ontwerper van het voorstuwingssysteem van de beroemde B-2 Stealth-bommenwerper. Dat systeem maakt het voor hittezoekende afweerraketten moeilijk om het vliegtuig te kunnen ontdekken.

Gowadia zou in 2002 een document met uiterst geheime informatie over de infrarode technologie hebben doorgefaxt naar een buitenlands contact. Tevens zou hij ook geheime informatie hebben doorgespeeld naar twee andere landen. De Amerikaanse regering weigerde echter de naam van de betrokken landen bekend te maken en hoeveel Gowadia voor zijn diensten was betaald.

De ingenieur werd gearresteerd zonder borgtocht. Hij riskeert tien jaar gevangenisstraf. Gowadia en zijn bedrijf zouden op dit ogenblik een ingenieursbedrijf leiden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home