Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 28, 2005

Worden hotspots grotendeels gratis?


WiFi-hotspots zullen tegen 2009 een inkomen van 3,5 miljard dollar genereren. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau In-Stat. Vandaag blijft dat beperkt tot minder dan één miljoen dollar.

De onderzoekers stellen dat de groei door veranderingen in de markt na 2006 zal vertragen. "Het gebruik en de inkomsten zullen groeien, maarde gemiddelde kostprijs per verbinding zal dalen, want abonnementen zullen de plaats van individuele betalingen vervangen, terwijl ook gratis aanbiedingen zouden stijgen.

"Bedrijven zoals T-Mobile en Verizon Wireless proberen WiFi-gebruikers ervan te overtuigen om een abonnement te nemen in plaats van te betalen voor individueel gebruik," merkt In-Stat op. "Verizon Wireless is onlangs begonnen met zijn draadloos Internet-netwerk BroadbandAccess als alternatief voor WiFi-toepassingen. Daardoor kunnen de abonnees op verschillende locaties binnen stedelijke agglomeraties."

Maar het is volgens In-Stat niet duidelijk of voldoende mensen behoefte zullen hebben aan draadloze verbindingen om een maandelijkse investering te verrechtvaardigen. "Op dit ogenblik ligt de kost op 60 dollar per maand voor een periode van twee jaar," wordt er benadrukt. "Bovendien is er ook nog de investering in een telefoontoestel. Ook bieden een aantal bedrijven ook gratis WiFi-toegang aan."

Café's en restaurants zullen volgens In-Stat de belangrijkste locaties blijven voor hotspots. "Eind dit jaar zouden er wereldwijd meer dan 40.000 WiFi-locaties zijn," wordt er opgemerkt. "In 2009 zal datopgelopen zijn tot 100.000 locaties." Die groei zal geschraagd worden door de uitbreiding van het WiFi-netwerk bij ketens als Starbucks, McDonald's of Pantera Bread. "Ook hotels zullen daarin een belangrijke bijdrage leveren."

Volgens het onderzoeksbureau Pyramid Research zouden er tegen eind 2009 ongeveer 308.000 hotspots actief zijn. Volgens het bureau ligt hun aantal op dit ogenblik op 125.000 locaties.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home