Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 28, 2005

Rusland wil economische integratie met Oekraïene

Oekraïene lonkt naar de Europese Unie, maar in Rusland is men van oordeel dat het land hoort bij een economisch blok van een aantal voormalige Sovjet-gebieden. Dat heeft Viktor Khristenko, Russisch minister van industrie en energie, nogmaals benadrukt.

"Zelfs indien er geen volledige samenwerking komt, zou de integratie van Oekraïene in een economisch samenwerkingsverband met een aantal voormalige Sovjet-landen een positieve evolutie zijn," benadrukte de minister.

Khristenko stelde dat een integratie volgens hem onvermijdbaar is. Daarbij verwees hij naar een economische zone met Rusland, Wit-Rusland, Oekraïene en Kazakstan, waar soepele handels- en douane-overeenkomsten zouden kunnen gelden.

"Aangezien Oekraïene deelneemt aan het intergratie-proces, zou het wenselijk zijn dat het land ook alle verplichtingen van het programma simultaan met de andere partners zou invoeren," stipte de minister aan. "Maar een vertraging zal de integratie of de betrokkenheid van Oekraïene daarin uiteindelijk niet in het gedrang brengen."

De handel tussen Rusland en Oekraïene haalt op dit ogenblik een niveau van 20 miljard dollar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home