Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 27, 2005

Kermit gaat op wereldreis


Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag krijgt Kermit de Kikker een wereldreis cadeau. Dat heeft het moederbedrijf Disney bekend gemaakt. Tegelijkertijd wil de entertainment-groep het Muppet-merk opnieuw lanceren. De kikker zal vijftien maand lang op reis zijn.

Kermit werd in 1955 geboren in het televisie-programma 'Sam and Friends' op een locale zender in Washington. Zijn wereldtoer begint op 14 oktober in de Texaanse stad die zijn naam draagt, gevolgd door een bezoek aan vijftig wereldbekende bestemmingen, zoals het Vrijheidsbeeld in New York, de Eiffeltoren in Parijs, de Chinese muur, maar ook op een Kikkerbillen-festival in Fellsmere (Florida). De wereldtournee van Kermit zal vijftien maand duren.

De Muppets zijn een creatie van wijlen Jim Henson, maar werd in april vorig jaar overgenomen door Disney. Vorige maand werd door Disney een dvd-box uitgebracht met het eerste seizoen van 'The Muppet Show' (1970). Ook is er het boek 'It's Not Easy Being Green and Other Things to Consider', een boek over de filosofie en de humor van de Muppets.

De US Postal Service brengt een postzegel uit ter ere van Hensen en zijn creaties, zoals Kermit, Miss Piggy, Fozzie Bear en de Zweedse kok. Disney werkt ook aan een soort reality-show met Kermit en zijn vrienden, waarbij op zoek gegaan wordt naar de volgende Muppet.

De Muppets werden beroemd dankzij hun optredens in het beroemde kinderprogramma Sesamstraat. Inmiddels is Kermit opgetreden in zes verschillende speelfilms, heeft hij de cover van het magazine Life gehaald en kreeg in 2002 zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home