Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 27, 2005

Europa nadert 50 miljoen breedband-gebruikers


Tijdens de eerste helft van dit jaar heeft de Europese Unie 6,98 miljoen nieuwe adsl-gebruikers mogen verwelkomen. Dat is volgens het onderzoeksbureau een groei van 22,2 procent. In totaal telt de Europese Unie nu bijna 38,5 miljoen adsl-verbindingen. Europa is de belangrijkste regio voor adsl en breedband.

De Europese Unie is wereldwijd de belangrijkste adsl-regio en vertegenwoordigt 33 procent van de markt. Bovendien heeft Europa ook Noord-Amerika verdrongen als belangrijkste breedband-populatie van de wereld. Dat aantal groeide in de eerste helft van dit jaar aan met8,14 nieuwe abonnees. De Europese Unie telt nu 47,5 miljoen breedband-gebruikers, waarvan er 81 procent gekozen hebben voor adsl.

Nederland sloot tijdens het eerste halfjaar 303.700 nieuwe adsl-gebruikers aan, wat het totaal er op 2,14 miljoen brengt. Dat is een groei met zestien procent en onze Noorderburen komen daarmee wereldwijd op de dertiende plaats. Op het gebied van marktpenetratie staat Nederland trouwens op de vijfde plaats. Met bijna 3,57 miljoengebruikers is het tevens het twaalfde grootste breedband-land van de wereld. Meer dan één op vijf Nederlanders hebben een adsl-abonnement, terwijl nog iets meer huisgezinnen er toegang hebben tot breedband.

Wereldwijd schakelden tijdens de eerste helft van dit jaar 24,5 gebruikers over op breedband. Het totale aantal ligt nu op 176 miljoen aansluitingen, voor bijna driekwart bestaande uit adsl-aansluitingen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home