Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 27, 2005

Intranet voor alle Schotse scholieren


Elke Schotse leerling en leerkracht zal aangesloten worden op een nationaal school-intranet. De Schotse Executieve heeft daarvoor een contract afgesloten met het Britse bedrijf RM, een gespecialiseerde IT-leverancier voor de educatieve sector. Volgens de Schotse overheid is dit een wereldprimeur.

Het project kost de overheid 58 miljoen euro over een periode van vijf jaar. Het intranet zou in 2007 moeten kunnen opgestart worden. Het contract maakt deel uit van een project waarmee de Schotse Executieve aanstuurt op een veilige online leeromgeving, waarop alle Schotse scholen zouden worden aangesloten.

Daarbij zouden ongeveer 800.000 potentiƫle gebruikers, 3.000 scholen en 32 onderwijs-organisaties worden bereikt. Het moet de studenten en leerkrachten toegang geven tot e-learning op school of thuis, samen met een brede waaier van mogelijkheden voor communicatie, samenwerking en vergaderingen.

Het is echter niet zeker of Schotland daarmee inderdaad een primeur heeft gerealiseerd, want sommigen stellen dat in Noord-Ierland al een dergelijk systeem gebruikt wordt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home