Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 28, 2005

Digitale foto's nog altijd afgedrukt


Het aantal afdrukken van digitale foto's neemt nog altijd toe. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau IDC, dat het aantal afdrukken dit jaar met 29 procent ziet toenemen. Opvallend daarbij is dat het afdrukken steeds meer gebeurt in de winkel in plaats van op de printer in de eigen woning.

Het aantal genomen foto's zou volgens de onderzoekers met 18 procent zijn toegenomen tegenover vorig jaar. "Dat heeft vooral te maken met goedkopers geheugenkaarten en een verbeterde capaciteit," merkt IDC op.

De digitale fotografen drukken ook 29 procent meer foto's af. "Eén derde van de fotografen drukt nooit een foto af, maar meer dan tien procent drukt elke foto af die ze willen behouden," stippen de onderzoekers af. "Het gaat hierbij om twee duidelijk gescheiden groepen fotografen met elke een eigen handelswijze."

Gemiddeld worden 75 foto's per maand genomen, maar 14 procent neemt tijdens diezelfde periode meer dan 100 foto's. Vijftien procent zegt geen enkele foto te wissen, terwijl zes procent alle foto's naar de prullenmand van de computer verwijst.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home