Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 28, 2005

Tv-record vor Alonso

De Spaanse autopiloot Fernando Alonso is zondag in Brazilïe niet alleen de jongste wereldkampioen uit de geschiedenis van de Formule One geworden, hij heeft in zijn thuisland ook televisiegeschiedenis geschreven. De eindfaze Braziliaanse Grote Prijs werd immers door 74,3 procent van het Spaanse televisiepubliek bekeken.

In totaal zagen meer dan tien miljoen Spanjaarden hoe de 24-jarige Renault-rijder Fernando Alonso in Brazilië als derde over de eindmeet kwam, na Juan-Pablo Montoya en Kimi Raikonen. Die derde plaats was meteen voldoende om Michael Schumacher op te volgen als wereldkampioen.

De wedstrijd trok het grootste Spaanse televisiepubliek aan uit de geschiedenis van de F1-competitie. Bovendien werd de uitzending het meest bekeken Spaanse sportprogramma van het jaar, waarmee de traditionele recordhouders als de voetbalduels tussen Real Madrid en FC Barcelona en de wedstrijden van de Spaanse nationale voetbalploeg.

In totaal zagen 10,4 miljoen Spanjaarden hoe Alonso als nieuwe wereldkampioen op het circuit van Interlagos over de finish reed. De wedstrijd zelf werd gevolgd door 13 miljoen kijkers. Daarmee heeft Alonso op zijn eentje het autorennen, dat in Spanje altijd een marginaal gebeuren is geweest, tot één van de meest populaire sporten van zijn thuisland gemaakt. De nieuwe wereldkampioen slaagde er de jongste maanden ook in om het voetbal van de frontpagina's van de sportkranten te verdrijven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home