Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 16, 2005

WiFi vier keer zo snel?


Draadloze WiFi-netwerken kunnen vier keer zo snel werken. Een Amerikaans bedrijf heeft bekend gemaakt dat het chips ontwikkeld heeft die de snelheid van dergelijke netwerken gevoelig kunnen verhogen.

"Airgo Networks uit Palo Alto (Californië) beweert een toepassing ontwikkeld te hebben waardoor data met een snelheid van 240 megabits per seconde (Mbps) kunnen doorgestuurd worden," meldt het magazine RedHerring. "Op dit ogenblik haalt WiFi-technologie een maximum snelheid van 54 Mbps."

"Airgo is gespecialiseerd in een chip-technologie met Multiple Input and Multiple Output (MIMO), waarbij verschillende radiokanalen gebruikt worden om zowel de snelheid als de kwaliteit van de gegevensstroom op te drijven," aldus nog RedHerring.

Het magazine voegt er aan toe dat het ontwerp van Airgo ook de gewone vaste netwerk-technologie, die meestal een maximum capaciteit van 100 Mbps haalt, overtreft. Airgo test de toepassing uit in samenwerking met een aantal partners, zoals Cisco-dochter Linksys en Belkin, een producent van draadloze netwerken.

Het product zou op korte termijn al op de markt kunnen gebracht worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home