Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 15, 2005

Portugal krijgt super zonnecentrale


In de Portugese stad Moura verrijst volgend jaar de grootste centrale voor zonne-energie van de wereld. Dat werd door de burgemeester van de stad bekend gemaakt. De regio wordt binnen Europa beschouwd als één van de geschiktste gebieden voor zonne-energie.

Binnen Europa is Portugal één van de landen die het meest afhankelijk is van petroleum. Volgend jaar wordt er in de zuidelijke stad Moura echter begonnen aan de bouw van een park met 350.000 zonnepanelen op een oppervlakte
van 114 hectaren.

"De centrale zal 62 megawatt kunnen leveren, ruim zes keer dan de grootste bestaande centrale, die nu in Duitsland staat," vertelde Jose Maria Pos-de-Mina, burgemeester van Moura, aan het persbureau Lusa. De bouw gaat volgend jaar van start en moet op drie jaar tijd afgewerkt zijn. Met het project is een investering gemoeid van 250 miljoen euro.

De centrale wordt gebouwd door BP Solar, dochterondermening van British Petroleum. Verwacht wordt dat het project een permanente tewerkstelling zal betekenen voor 240 mensen. Moura ligt in de provincie Alentejo, één van de armste regio's van West-Europa. Alentejo is echter één van de meest geschikte Europese regio's voor zonne-energie.

De centrale zal uitgebaat worden door Amper Central Solar, een bedrijf waarvan de stad Moura de meerderheidsaandeelhouder is.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home