Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 16, 2005

Werkgever flexibel tegen privé internetgebruik?


De grote meerderheid van kantoorbedienden met internettoegang blijkt tijdens de werktijd geregeld online privé-zaken af te handelen. Daarmee kan heel wat productieve tijd verloren gaan, maar een Engels wetenschapper wijst erop dat de werkgevers daarop niet moeten overrreageren en zich flexibel moeten opstellen.

Uit een rapport van het onderzoeksbureau Tickbox onder Britse kantoorbedienden met internettoegang, bleek dat meer dan 80 procent regelmatig tijdens de werktijd privé-zaken op het internet afhandelt. Per jaar zouden de werknemers tot 14 dagen besteden aan allerlei online activiteiten op het internet die niets met hun werk te maken hebben.

Acht procent van de ondervraagden blijkt zelfs 12 weken per jaar van de werktijd te verspillen met privé zaken op internet. Vooral de behoefte aan een pauze (37 procent), maar ook verveling (31 procent) zijn de belangrijkste redenen om voor privézaken tijdens de werkuren op het internet te gaan.

Maar Cary Cooper, docent organisatie-psychologie aan de universiteit van Lancaster, stelt dat werkgevers helemaal geen draconische maatregelen moeten overwegen tegen dergelijke praktijken. "Personeel werkt vandaag harder en intensiever dan ooit voordien," benadrukt hij. "Dat er tijdens de werktijd privé-tijd opgenomen wordt, is daar een logisch gevolg van. De werkgever moet zich daarin flexibel opstellen, zolang het werk gedaan wordt en er geen misbruik gemaakt wordt."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home