Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 14, 2005

Weinig respect voor gedragscodes op het werk?

Een groot gedeelte van de Europese werknemers blijkt er geen probleem mee te hebben om internationale aanvaarde gedragscodes op het werk te overtreden. Dat blijkt uit een rapport van het uitzendbedrijf Kelly Services. Maar de studie wijst ook aan dat veel werknemers ook niet goed weten wat wel en wat niet kan.

Het gebruik van het internet op het werk voor private doeleinden blijkt door de werknemers heel normaal beschouwd te worden. Bijna de helft van de ondervraagde werknemers bleek zich daar immers aan te bezondigen. Daarnaast zag 21 procent er geen graten in om kantoorbenodigdheden mee naar huis te nemen, terwijl 38 procent zonder problemen thuis bedrijfssoftware op de computer laat draaien.

Vooral mannen tussen 20 en 34 jaar oud met een universitaire opleiding bleken vlugger geneigd te zijn de geldende regels naast zich neer te leggen. Maar ook er bleek ook een duidelijk verschil tussen de sectoren. Zo gaf 29 procent van de werknemers in de dienstensector toe zonder probleem kantoorbenodigdheden mee naar huis te nemen, terwijl dat in de informatietechnologiesector 19 procent bedraagt en bij de onderwijzers slechts 8 procent.

De onderzoekers merken wel op dat uit de studie ook duidelijk bleek dat veel werknemers niet goed weten wat wel geoorloofd is en wat niet.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home