Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 23, 2005

NASA zoekt kampioen-maangraver


De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een prijs van 250.000 dollar uitgeschreven voor het team dat de beste maangraver kan ontwerpen. Daarvoor zal eind volgend jaar of begin 2007 een wedstrijd georganiseerd worden, op aarde weliswaar.

Bij die wedstrijd zullen robots zoveel mogelijk maangrond (regolith) moeten uitgraven en naar een collector brengen. De wedstrijd kadert in een nieuwe robot-exploratie van de maan, die een bemande ruimtemissie moet voorbereiden. Het project loopt in samenwerking met het California Space Education and Workforce Institute (CSEWI).

"Het uitgraven van regolith is een belangrijke en noodzakelijk stap op weg naar het gebruik van grondstoffen van de maan voor het vestigen van een basis op het maanoppervlak," benadrukte Douglas Cooke, onderdirecteur van het Exploration Systems Mission Directorate van de NASA.

De wedstrijd is bovendien een poging om ook kleinere spelers aan het nieuwe NASA-project te laten deelnemen. "Dit is een uitdaging die alle bedrijven, instellingen en individuelen op een gelijk niveau stelt en daardoor mogelijkheden creƫert voor technologie-innovatoren," merkte CSEWI-directeur Andrea Seastrand op. "Hiermee willen we het onaangeboord intellectueel kapitaal van de Verenigde Staten stimuleren."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home