Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 22, 2005

Betekent XK-model heropstanding Jaguar?


De XK-model moet het nieuwe paradepaardje worden van de Britse automaker Jaguar. Daarmee wil het automerk opnieuw aan een heropstanding beginnen. Gehoopt wordt tegen 2007 break-even te draaien.

De Jaguar XK is de opvolger van de beroemde XK8, die tien jaar geleden werd gelanceerd. "Het model is duidelijk anders en sportiever dan de rest van de Jaguar-portfolio," voert de Britse omroep BBC aan. "Er is een groot verschil met de X- en Y-types - die moeten opknokken tegen Audi, BMW en Mercedes - en het topklasse XJ-model."

De verkoop van Jaguar is inmiddels afgezakt tot ongeveer 100.000 exemplaren per jaar en eerder dit jaar moest een productie-eenheid in Coventry gesloten worden. "Het is duidelijk dat Jaguar het zwakke broertje blijft binnen het luxesegment van Ford," merkt de BBC op.

"We zetten geen datum op het tijdstip dat Jaguar weer winstgevend zal worden," vertelde Mark Fields, topman van de Premier Automotive Group (PAG) van Ford, waartoe naast Jaguar ook Volvo, Aston Martin en Ford behoren. Jaguar zelf heeft aangegeven tegen 2007 weer opnieuw break-even te kunnen zijn.

Aston Martin en Volvo zijn wel winstgevend. Volvo hoopt van zijn nieuwe C7O-model dubbel zoveel exemplaren te verkopen dan van de vorige modellen. Ook Land Rover maakt vorderingen, dankzij de nieuwe Range Rover Sport en de derde generatie van Discovery.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home