Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 23, 2005

Nieuwe bescherming voor Tsavo-ecogebied


Kenia heeft een nieuwe project gelanceerd om zijn beroemde Tsavo-natuurparken te helpen conserveren. Met een budget van ruim één miljoen dollar moeten daarbij maatregelen genomen worden om het park, het thuisgebied van de grootste olifantenpopulatie in Kenia, onder meer te beschermen tegen stropers en bushmeat-jagers.

Het project wordt gesteund door de Kenya Wildlife Service (KWS) en het International Fund for Animal Welfare (IFAW). Dat geld moet dienen om de activiteiten van het park te ondersteunen, de infrastructuur te verbeteren en geldende wetten toe te passen. Bovendien moet deze financiële ondersteuning ook bijdragen tot het onderzoek, het natuurbehoud en het reduceren van de conflicten tussen het wild en de mens.

"Bandieten, bushmeat-jagers en conflicten tussen het wild en de mens betekenen een ernstige bedreiging voor de biodiversiteit binnen het Tsavo-ecosysteem," voerde KWS-voorzitter Daniel Ndonye aan. "Om te kunnen optreden hebben we meer rangers, brandstof, vliegtuigen en terreinwagens nodig, zodat er efficiënte patrouilles kunnen georganiseerd worden en er tegen stropers kan opgetreden worden."

Op dit ogenblik brengt de organisatie 400 olifanten over van een overbevolkt reservaat aan de Indische Oceaan over naar Tsavo, waar ongeveer 10.600 olifanten leven. De veestapel van 90.000 dieren op boerderijen aan de rand van het reservaat dringt volgens de organisatie echter steeds meer het natuurgebied binnen, wat mogelijk invloed heeft op de olifanten die zich daar ophouden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home