Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 07, 2005

Europa helpt China met duurzame energie


De Europese Unie bezorgt China de technologie om een steenkool-centrale op een milieuvriendelijke manier te laten uitbaten. Dat werd bekend gemaakt tijdens een Europees-Chinese top. Daarbij wordt koolstofdioxide opgeslagen in de ondergrond.
De milieuvriendelijke centrale is ontworpen om koolstof op te vangen en op te slaan, waardoor de Chinese site zijn uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide kan opvangen en op lange termijn kan opslaan in ondergrondse poreuze rotsformaties.

Daarmee wil men de opwarming van de aarde afremmen. "De industriƫle landen vrezen dat hun eigen inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, teniet gedaan zal worden door de stijgende emissies in groeimarkten zoals India en China," stipt het persbureau Reuters aan.

De samenwerking behelst hulp bij de ontwikkeling van de technologie, die gericht is op quasi zero-emissies. Op de Europees-Chinese top in Peking benadrukte huidig EU-voorzitter Tony Blair dat men ook India zou proberen te engageren in het debat rond de klimaatverandering. Dat zou woensdag gebeuren in New Delhi, waar den een Europees-Indische top op het programma staat.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home