Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 07, 2005

Werken terminal Ground Zero van start


Op Ground Zero in New York is de eerste steen gelegd voor het eerste openbare gebouw dat op de verdwenen WTC-site zal worden opgetrokken. Het betreft de nieuwe PATH-terminal, die een gigantisch knooppunt van het transport in Manhattan moet worden.

De PATH-terminal kost 2,21 miljard dollar, waarbij een ondergronds voetgangers-netwerk de oevers van de Hudson-rivier moeten verbinden met het financiƫle district van New York. De eigenlijke werken aan de terminal, ontworpen door Santiago Calatrava, zullen maandag van start gaan. Eerst zal nog de vierde verjaardag van de terroristische aanslagen worden herdacht.

De nieuwe PATH-terminal moet een netwerk creƫren van ondergrondse verbindingen tussen de verschillende gebouwen op de site, de metrostations en het World Financial Center. Het nieuwe transportcentrum zou over vier jaar in gebruik genomen moeten kunnen worden. Het knooppunt moet ongeveer een kwart miljoen reizigers per dag kunnen verwerken. In november 2003 was al een voorlopige terminal in gebruik genomen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home