Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 06, 2005

Bangla Desh voert vijf dagenweek in

Decennia na de westerse industrieën, schakelt ook Bengla Desh officieel over naar de vijf dagenweek. Daarmee wil de Bengaalse regering het energieverbruik van het Aziatische land afremmen. Op andere dagen moet wel één uur langer gewerkt worden.

Vanaf 9 september zullen alle openbare diensten, parastatalen en ook bedrijven op vrijdag en zaterdag gesloten blijven. Dat moet een drastische besparing opleveren op het energieverbruik van het transport. De normale werkdag wordt wel met een uur verlengd. De Bengaalse werknemer zal voortaan elke dag van 9 uur 's ochtends tot 5 uur 's namiddags werken.

De regering van Bangla Desh dreef onlangs de prijs van diesel, petroleum, octaan en kerosine met 17 procent op om te kunnen reageren op de stijgende energie-prijzen. De nieuwe maatregel moet de druk van de energie-import op de Bengaalse economie verlichten.

Uitbaters van het transport hebben vanaf morgen trouwens een tweedaagse staking aangekondigd uit protest tegen de stijgende brandstofkosten. De Bengaalse gebruiker van het openbaar vervoer moet sinds zondag twintig procent meer betalen voor een rit.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home