Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 05, 2005

InBev neemt Chinese brouwerij over


InBev heeft de Chinese brouwerij K.K. Breweries overgenomen. De Leuvense bierbrouwer had al 70 procent van de K.K.-aandelen in handen en heeft nu ook de andere dertig procent overgekocht. Dat heeft InBev vandaag bekend gemaakt.

Met de overname van de aandelen zou een bedrag van 26,5 miljoen dollar gemoeid zijn. K.K. Breweries is gevestigd in de oostelijke Chinese provincie Zhejiang en produceerde vorig jaar 2,7 miljoen hectoliter bier. De totale capaciteit ligt op 3 miljoen hectoliter.

InBev kwam in 1984 op de Chinese markt en is naar eigen zeggen inmiddels de derde grootste brouwer van het land. De totale productiecapaciteit van de Belgische brouwer bedraagt er 30 miljoen hectoliter. InBev zou tien procent van de Chinese biermarkt in handen hebben.

In 2003 verwierf InBev 70 procent van K.K. Breweries. Die overname inbegrepen, zal het concern 61,5 miljoen dollar betaald hebben voor de Chinese brouwerij. Tegen 2010 wil InBev dat één derde van zijn cash flow afkomstig is uit China, de grootste biermarkt van de wereld.

InBev richt zich met zijn Chinese activiteiten vooral op de rijkere zuid-oostelijke provincies Zhejiang, Guangdong, Hubei, Hunan, Hebei, Jiangsu en Shangdong.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home