Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 07, 2005

Stripuitgeverij wordt filmmaker


De filmindustrie worstelt zich door een fundamentele koerswijziging. Terwijl de cinema-zalen hun bezoekersaantallen terug zien lopen ten voordele van de thuisbioskopen, dreigen nu ook de filmmaatschappijen hun greep op de sector te verliezen. Zo heeft strip-uitgever Marvellaten weten dat het zijn verfilmingen in de toekomst zelf zal financieren.

De uitgeverij verkocht in het verleden licenties voor zijn personages - zoals Spiderman - aan studio's als Sony en New Line Cinema. Het concern - dat voortaan als Marvel Entertainment door het leven gaat - heeft nu echter een financieringsproject uitgewerkt met Merrill Lynch voor de productie van tien bioskoopfilms. Daarmee is een bedrag gemoeid van 525 miljoen dollar.

Deze nieuwe strategie bezorgt Marvel naar eigen zeggen de volledige creatieve controle, de mogelijkheid om een filmbibliotheek op te bouwen en grotere winstmarges dan door een samenwerking met de klassieke filmstudio's mogelijk was. In het nieuwe project zijn filmproducties voorzien rond de figuren Captain America, Nick Fury en de Avengers. Een eerste film zou in de zomer van 2008 op de markt komen. Elke film zou gedraaid worden met een budget van ongeveer 165 miljoen dollar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home