Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, August 12, 2005

Westvleteren is uitverkocht


Het zou de volgende tijd wel eens moeilijk kunnen worden om nog een Westvleteren op te kop te kunnen tikken. Het beroemde trappistenbier is immers uitverkocht nadat het brouwsel juist voor de zomer tot beste bier van de wereld werd verkozen. Dat deed de vraag naar het bier exploderen, zodat de voorraad binnen de korste keren was uitverkocht.

Uit een enquĂȘte van de website RateBeer in 65 verschillende landen bleek dat de Westvleteren van de Sint-Sixtusabdij in de gelijknamige gemeente door de liefhebber als beste bier van de wereld beschouwd wordt. De belangstelling van het trappistenbier kende meteen een enorme injectie.

De abdij heeft echter een beperkte voorraad, zodat het bier binnen de kortste keren was uitverkocht. "Op het antwoordapparaat krijgt men te horen dat de winkel is gesloten omdat er geen bier meer is," merkt het persbureau Reuters op. "Maar de abdij is niet van plan om de productie op te drijven."

"Wij zijn geen brouwers, wij zijn kloosterlingen," merkte de abt van Sint-Sixtus op. "Het brouwen van bier laat ons toe een leven als monnik te leiden. "Buitenstaanders begrijpen misschien niet waarom we onze productie niet opdrijven, maar ons leven in de abdij komt op de eerste plaats, niet de brouwerij."

In de abdij leven ongeveer dertig monniken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home